Zdrava Srbija Instagram

Конопља - Канабис - Марихуана


Здрава Србија, 23.05.2015.
Саша Бугарчић

Bookmark and Share


Као што сте до сад приметили, на овом блогу можете прочитати многе текстове који служе за развој свести сваког појединца. Тиме се увек радо бавим, као малог ме је интересовало да разоткривам мистерије, заблуде, да пробијам табуе и да храбро искачем из стереотипа. Такав приступ ме је забављао, долазио сам до истине и бивао сам ведар, задовољан. Управо такав је и овај текст, те вас стога нећу штедети. Напротив, за наше добро, идемо заједно, право у центар.

1. Колико нас зна да је Марихуана забрањена јер је штетна?

2. Колико нас зна да Канабис ствара зависност?

3. Колико нас зна да је у свету строго кажњиво поседовати такву супстанцу?

4. Колико нас зна да је забрањено гајити такву биљку?


Драги моји, ако се слажете са већином ових констатација, онда је сада крајње време да изађете из заблуде и програма који вам је сервиран. У питању је обична илузија и ништа више. Канабис врло вероватно није света биљка, међутим поприлично је прогањана, разапињана, има велике исцељујуће моћи и сасвим сигурно може да донесе огромну позитивну промену светских размера и то је прави разлог због чега је забрањена. Дозволите да појасним, врло је лако за разумети.


Кад се спомене Канабис, свима прво треба да нам падне на памет ЛЕКОВИТОСТ, ИСЦЕЉЕЊЕ, ЗДРАВЉЕ јер она то и јесте. То није само мој лични став, већ и научно потврђена чињеница. Хиљаде људи широм света се свакодневно лече захваљујући уљу које добијено из Канабиса. Све више људи се интересује за конкретно оздрављење јер је модерна медицина изгубила подршку обичних грађана. Све више људи размишља својом главом и свесно је да су болнице све пуније, болесних и лекова је све више, а оздрављења је све мање.


Зато је светску сензацију изазвао Канађанин Рик Симсон (Rick Simpson), када је на свом имању узгајао гомиле биљака Марихуане од којих је излечио гомиле људи и све то документовао у филму који су видели многи људи широм света. Тај веома користан документарац је многе покренуо да нешто предузму. У њему је дао и рецепт за припремање самог уља и тај краћи видео можете одгледати на крају овог текста.

Шта је овде сензационално? Управо то да је испробано, утврђено, доказано, показано да сама биљка садржи ТХЦ и канабиноиде, супстанце које имају позитиван утицај на тело, чисте га од патогених организама, а они оболели од рака доживљавају потпуно исцељење. Пробијен је табу, достигла се критична маса и сада људи широм света почињу да схватају да су били преварени, боље речено - обмањени. ,,У реду, значи лек постоји и забрањен je?'', повикаше многи.

Има ли још предности ове биљке, осим обичног ''пишљивог'' исцељења од многих болести? Охохо, куд и камо!

Заправо ова биљка је од давних давнина позната људском роду. Користила се широм света због својих бројних предности. На просторима бивше Југославије посебно је била популарна до пре стотињак и више година. Наши стари врло добро знају за ову биљку и радо је била кориштена широм Србије. Разлога за то је много. Такорећи, користи од ове биљке има прегршт.


Лака је за узгајање јер је по својој природи коров. Није захтевна, мада воли влажно земљиште. Врло је хранљива, њене семенке су изузетно здраве за јело јер садрже најбољи однос Омега 3, 6 и 9 масних киселина и притом не садрже халуциогени ТХЦ (који је лековит). Свега 5 семенки дневно је довољно да нам надокнади дневну потребу за протеинима. Уједно се њене семенке могу користити да се добије уље за људску исхрану а суви остатак се може користити као изврсна сточна прехрана у зимским периодима. Листови су такође јестиви као салата и врло су хранљиви.


Оно што је веома важно је стабљика Канабиса. Постоји неколико стотина производа који се могу добити од саме стабљике. Од ње се прави гардероба, намештај, посуђе, па чак и пластичне флаше се могу правити од ње (уместо од нафте). Врло је интересантна прича о два производа. Први су фармерке у време златне грознице у Америци. У то време оне се нису правиле од тексаса, као данас, већ од Конопље. Такве гардероба би трајала веома дуго и преносила се са генерације на генерацију. За данашње појмове је то практично неуништиво и врло пријатно за ношење. Други производ који је направљен тридесетих година, кад је Форд направио ауто чија лимарија није била од метала (тешка металургија која загађује природу), већ од стабљика конопље. Десет пута јачи од метала, лакши од метала и еколошки ауто никад није успео да доживи масовну производњу јер је убрзо ова биљка забрањена. Секира која се одбија од лимарије, Погледајте видео. Све до четрдесетих година Конопља се масовно узгајала широм Америке.


Лечи рак, замењује пластику, зауставља сечу шума
и нуди решење за светску енергетску кризу.


Након тога наступа ера великог светског рата, потом светског мира и потпуне изолације ове биљке. Заправо, пушење џоинта је најнепродуктивнији начин да се ова биљка експлоатише. То је уједно и разлог зашто се овакав начин конзумације популаризовао све ово време. То је тројанац. Заплашити масу како је то нешто толико страшно, да је најбоље клонити се тога. А праве супстанце које заиста стварају зависност, можете купити у најближој продавници.


Пошто ова биљка брзо расте и сваке године се обнавља тако што расипа семе. Уједно се од ње може правити папир. Чак и мала деца знају да је право време да се престане са масовном сечом шума која прети да опустоши свет. На једном хектару засађене Конопље, принос је 5 пута већи него ако се на тој површини засади шума. Њој треба 20-ак година да се обнови, а Конопља сваке године доноси примања, од које се користи и семе и лист и плод... То је 500%*20година*2 додатна производа = 20.000% већи принос од опустошене шуме (нек ми опросте математичари).



Конопља као еколошки грађевински материјал. Од стабљике ове потентне биљке се у Америци увелико прави грађевински материјал који има изврсне карактеристике. На недавном пропутовању бициклом кроз Шумадију, имао сам прилике да упознам фантастичне људе. Био сам позван на окупљање организације ИРКА, која се бави иницијативаом за легализацију медицинског канабиса. Сазнао сам да лековито уље треба да садржи минимум 70% ТХЦ-а, а да су појединци у Србији успели да направе уље које садржи чак 95% ове лековите супстанце. Такође сам сазнао и да је поједине организације покушавају да направе синтетичко (упамтите ВЕШТАЧКО) уље које садржи свега 30% и то неке синтетичке канабиноиде који су врло бледа копија природног уља од Канабиса. Вид'ла жаба да се коњ поткива... Свима је јасно да је профит главни интерес појединих компанија. Стога су се трапаво дохватили да имитирају биљку која већ сама по себи веома ефикасно лечи болести. Драги профитери, ако толико желите новац, подржите ИРКА-у, легализујте ову биљку па зарађујте, на здравље вам било!


Изгледа да је дошло време да се Конопља врати на велика врата. Потребна је законска регулатива која ће омогућити људима да за своје потребе гаје ову посебну врсту. Сви сада знају бројне користи од ове биљке. Деценије законске изолације нису успеле да сузбију трговину и конзумацију Марихуане. Зашто би онда убудуће окретали главу од свих ових бројних предности које нам се саме намећу?

У Краљеву сам упознао жену која увелико сади биљке - на ничијој земљи. На запуштеном, забаченом имању, досетила се и од неколико семена сада има гомилу биљака. Каже да пошто није њена земља, не подлеже никаквој одговорности. Узгаја их за своје потребе и за потребе својих најближих. Не продаје, лечи се, жели да остане анонимна и мало се хвали. Пробао сам уље и заиста ми се свидело, као и читава породица.


Зелена мама

У Београду сам чуо за дечака који је одлучио да посеје семена по градским парковима, Ади и другим шеталиштима, чисто да разбије монотонију. Наводно није никад конзумирао биљку, још је мали, али осећа потребу да изнесе истину на видело и ослободи људе од стереотипа. Пошто семе не садржи ТХЦ, самим тим је и легално. Постоје фирме у иностранству које јавно продају семена и могу вам стићи поштом. Мудар младић.





Да утврдимо све што је до сад појашњено:


- Канабис се много пута доказао као лековта биљка;

- Права зависност настаје од цигарета, алкохола и шећера, који доказано штете;

- Биљка Конопља је врло лака за узгајање, поготову на ничијој земљи;

- Конопља спашава шуме јер је пружа замену за њене производе;

- Од ове биљке се праве стотине дуготрајних производа;

- Изврстан је грађевински материјал;

- У земљама Европе и света, поседовање Канабиса није кажњиво (у малим количинама);

- У све више држава Америке, народ је иницијативом потпуно легализово ову биљку (за коришћење у медицинске сврхе);

- Време је да се и у Србији легализује ова биљка за коршћење у медицинске сврхе.








Текст преузет са http://vedarvedski.blogspot.com/


Bookmark and Share

Mala Pijaca