Zdrava Srbija Instagram

ЕКОЛОШКИ ТЕРОРИЗАМ


Здрава Србија, 27.02.2014.
Саша Бугарчић

Bookmark and Share


Помор птица и риба широм свата, којима смо сведоци ових дана, легализација генетски модификованих организама (ГМО), примена оружја са осиромашеним уранијумом, управљање климом применом електромагнетских таласа-"ХААРП", активирање земљотреса и вулкана, представљају неке облике еколошког рата који обухватају намерно и противзаконито уништавање, експлоатацију и модификацију животне средине као вид стратегије биолошког рата или оружаног сукоба. Да, трећи светски рат је почео!


Бил Енгдал у својој књизи "Семе уништења", пише: "Суштина америчке пројекције у постизању светске доминације почива на развоју кључних стратешких предности, које ни једна друга нација нити савез других нација у свету не може зауставити. За ово, творци у Пентагону користе термин "доминација пуног спектра". Ово укључује глобалну војну доминацију, доминацију над светским залихама нафте, које су органичене, контролу над светском монетарном политиком, односно резервном светском монетом – доларом и свакако контролу у будућности светске пољопривреде кроз контролу најважнијих ГМ патената посебно ГМ кукуруза и соје. Када се једном ГМ семе пусти у неки регион – пуштен је зао дух из боце", каже Енгдал.


Рокферел Фондација заједно са Форд Фондацијом и Светском банком, 1971. основала је Консултативну Групу за Међународна Пољопривредна истраживања (CGIAR) која има 16 истраживачких центара у свету ( највише у земљама у развоју) и троши годишње 350 милиона долара. Циљ CGIAR је ширење ГМ усева у земљама у развоју, где спада и Србија и остале земље бивше Југославије.


Јуна 2003. амерички председник Џорџ Буш, млађи победоносно је објавио укидање забране увоза ГМ усева у ЕУ, која је била на снази осам година. И то је било управо у складу са главним приоритетима америчке спољње политике. Ово је уследило само дан након америчке окупације Багдада и то време није случајно изабрано, јер су тада све очи и уши биле окупиране ратом у Ираку и "страшним" Садамом Хусеином. До тада је отпор у ЕУ сломљен баш као и у Бразилу, другом кључном центру за производњу хране. Само годину дана раније, опстанак ГМ усева је већ био доведен у питање.ГМО улази у Србију на велика врата и управо је у поступку разматрање нацрта закона који наша влада ускоро планира да усвоји, а којим ће бити дозвољен увоз, продаја и производња генетски модификоване хране.


Иначе, америчка компанија Монсанто је највећи произвођач генетски модификованих семена и животиња на Свету и сматрају је једном од најподлијих компанија, која је спремна да уради све за профит па и то да ангажује поткупљиве научнике да лажирају резултате истраживања. Мало се зна да они већ десетак година преко дистрибутера послују у Србији! Ушли су у нашу земљу захваљујући бившој министарки пољопривреде Иване Дулић- Марковић, која је била њихов стипендиста. Јавна је тајна да је о трошку „Монсанта“ више пута била на студијским путовањима у Америци. Одобрила је увоз, најпре 20 а потом 200.000 тона модификоване сојине сачме. Затим су ушле донације, а соја је бесплатно дељена за сетву у источној Србији и Војводини, под наводом да је реч о нормалној, а не генетски модификованој соји а подсећамо да је успут дала дозволу за увоз модификованих садница воћа, чије је корење било зарачено туморима. Случајно се поклопило да је била директорка Завода за генетичке ресурсе 2001. године. Нажалост, поред увоза модификоване соје, семе се шверцује из Мађарске и Румуније и кришом сади. Једном приликом Немци су нам вратили тоне соје коју смо им продали, јер су у њој пронашли недозвољени проценат модификоване врсте. Тиме су нам "отворили очи" - показали шта нам се на њивама дешава и каквим стручњацима располаземо.


И наравно прича добија епилог, 2007. године представник Монсанта - г. Герхард Роза на конференцији за новинаре у Новом Саду потписује споразум о стратешком партнерству са МК Групом, чији је председник Миодраг Костић, након чега МК Група постаје званични дистрибутер компаније.


Како то раде у компанији Монсанто? Случај рекомбинованог говеђег хормона раста (rBGH) прича је о томе на какав начин и под коју цену краве дају 15% више млека, те на који начин функционишу корумпиране владине институције.


Производ није заобишао ни једну краву, а фармери су били одушевљени количином млека које су добијали по грлу. Међутим хормон је неконтролисано призводио нови хормон IGF-1 (инсулин фактора раста) за који је доказано да код људи изазива рак дебелог црева, дојке и простате, а по броју оболелих од ових болести Србија је прва у Европи. Шта се дешава са кравама? Уместо за 4-5 година музне краве „сагоревају“ односно престају давати млеко за само две године, долази до деформитета телади, озбиљних упала папака и вимена. Шта доводи до шепавости, а понекад чак и до смрти животња.


Логично, том проблему доскочила је фармацеутска мафија давањем кравама огромних количине антибиотика. Међутим ту опет настаје проблем, јер постоји регулатива о томе колики је највиши дозвољен ниво антибиотика у млеку. Тај проблем Монсанто решава лобирањем (поткупљивањем) тако што се шефица Монсантове лабараторије, г-ђа. Милер, поставља на место заменице директора за безбедност људске хране у америчком агенцији за храну и лекове (FDA). Наравно, она административном мером (променом стандарда) у име FDA повећава дозвољени ниво антибиотика у млеку за 100 пута!!!


Монсанто је уједно и „највећа светска компанија“ за производњу генетски модификованим семенима кукуруза, памука, соје, уљане репице и поврћа а успут позната је и по најпродаванијем хербициду "Roundup". Сценарио ...исти: Уместо да се ГМО храна прво испита на животињама, пре него што се пусти у ланац исхране човека, она се ставља у промет на светска тржишта која су сада преплављена генетски модификованом храном, а да се људи и не питају за то, што заправо говори да корпоративни моћници у својој незајажљивој и болесној жељи за профитом користе човека као заморчиће!


Експерименти др Пустаија на пацовима утврдили су да су они који су добијали генетски модификован парадајз показивали поремећај и ретардацију у развоју у односу на пацове који су јели природну храну. Црева су им расла много брже, бубрези и јетра били су оштећени, величина им је била мања, мозак им се није правилно развијао. Имали су много спорији имунолошки систем који је спорије реаговао на претеће стимулансе из околине, него пацови који су јели генетски немодификовану храну. Затим, у Америци је одређена група фармера приметила да су њихове крмаче касно улазиле у трудноћу и да су уместо младунчади рађале водене мехуре. У пет Америчких држава, фармери који су узгајали свиње имали су потпуно идентичне проблеме. На крају их је траг навео на то да су све крмаче јеле један те исти кукуруз, генетски модификован. Неки фармери су својим кравама понудили да бирају шта ће да једу, између генетски модификоване и генетски немодификоване хране. Краве би помирисале ту храну, затим погнуле главу, погледале друго корито са храном, и затим отишле до њега да би јеле ту храну, генетски немодификовану. Тако је било и са осталим животињама. Мајка природа зна шта ради, животњама је усадила истанчане инструменте за одабир добре хране.

Хмм,… али шта ћемо са човеком, шта је њему природа „усадила“?


Даље, мало се зна да је проценат угинућа пчелињих заједница задњих десет година алармантан. Од годишњих губитака од 5% у зимским несецима проценат се попео на преко 30%. Највећи губици су у САД и процењују се на 14 милијарди долара. У Европи је забележен помор милиона друштава пчела. Болест коју су научници назвали поремећајем "пропасти пчелињих друстава" (colony collapse disorder - CCD), доводи до очтећења навигационог система код пчела, што их чини дезорјентисаним због чега не могу да се врате у кошнице.

На сајту https://www.fractalfield.com/savethebees/, је обиље референци да је Монсантов ГМ кукуруз главни узрок истербљења светске популације пчела.

Укратко, секвенца ДНК бактерије Baciilus thuringiensis, која је позната да уништава паразите кукуруза, се умеће у ДНК кукуруза и путем полена доспева до пчела са погубним дејством. Алберт Ајнштајн је некад изјавио да од момента кад пчеле нестану са земље, човечанству ће преостати само 4 године живота.


Нажалост, ствар се отима контроли, јер се превидело да се инсектима, преноси поленов прах са ГМО на немодификоване усеве и тако шире. У природи нема строго контролисаних услова, јер она дефинише правила а не човек. Са друге стране централна догма генетског инжењеринга сматра да један ген производи само један протеин, и с тога се сматрало да се променом једног гена може променити својство само једне беланчевине. Најновија истраживања су то оповргла и доказала да само један ген човечијег уха може да кодира не само једну већ 576 беланчевина…! Не смем ни да помислим какви се све ужаси могу десити човеку ако се болести почну лечити генетским инжењерингом…!Проф. др Владимир Ајдачић, изјављује да се на овом путу најдаље отишло у испитивању "уградњи" вакцина у биљке. Уместо да се вакцина узима преко уста (као у случају полио вакцине), она би се уносила у биљку. Доспевши путем хране у организам човека или животиње вакцина би у њему иницирала стварање антитела за одређени вирус или бактерију. Одмах се питамо, а шта се на том путу може очекивати? Размотримо зато предлог коришћења кукуруза као хране и носиоца вакцине против вируса ХИВ-а, узрочника опаке болести СИДЕ. Тим проблемом почели су да се баве сарадници америчке биотехнолошке компаније "ProdiGene". Они су досли на идеју да у кукурузов геном уграде ген који би у живом организму изазвао стварање специфичног протеина gp120, за који су др Вељко Вељковић и др Радмила Метлаш, научни сарадници Института у Винчи, давно доказали да је кључна патогена компонента вируса ХИВ-а и да тај протеин доводи до разарања човековог имуног система, тј. до услова за појаву болести СИДЕ. Тако би човек по кратком поступку уместо вакцине против ХИВ-а "зарадио" агенс који би му временом уништио имуни одговор! . Јер у принципу није искључена могућност да као исход генетских модификација живе материје акцидентално настане неки много јачи патоген од вируса ХИВ-а и да он у релативно кратком времену затре људски род на Земљи.


Обратимо сада пажњу на модификову соју, јер се она код нас увози и тренутно представља већу претњу од модификованог кукуруза. Таква соја садржи ген који доводи до стварања протеина способног да разграђује "Монсантов" хербицид, средство које се користи против корова. "Монсантова" генетски модификована "round up" соја у стању је да се избори са великом количином хербицида "glyfosata". Бачен у вишку овај хербицид тамани сав коров, те би поље са ретко посејаном сојом личило на Месечев пејсаж са ту и тамо којом стабљичицом соје. Но, ипак се у "round up" соји налази више хербицида "glyfosata" него у обичној соји. За "glyfosatе" се показало да изазива канцерогено обољење Хоџкинсов лимфом.


У тој модификованој соји Белгијанци су пронашли два кратка фрагмента ДНК који не припадају ни соји, ни генетским инжењерством унетом материјалу. Управо је то и занимљиво што се често и не зна чиме се ген соје модификује и та мистерија је остала и до дан данас. Наки научници су се усудили да тврде да је коришћен ген бубашвабе јер су то најотпорнији инсекти на планети (као пацови и цијанобактерије) за које се верује да су у стању да преживе многе еколошке катастрофе, те буду даљи настављачи живота помоћу својих неуништивих протеина.


Нажалост, у нашу земљу до сада је увезено више стотина тона модификоване соје, иако се код нас природна соја производи на око 100.000 хектара. Међутим, увоз модификованог сојиног семена и његова садња су у Србији законом забрањени. Ипак се то семе шверцује из Мађарске и Румуније и кришом сади. Једном приликом Немци су нам вратили тоне соје коју смо им продали, јер су у њој пронашли недозвољени проценат модификоване врсте. Тиме су нам "отворили очи" - показали шта нам се на њивама дешава и каквом "мерном техником" и стручњацима располажемо.


Као шлаг на торту долази Codex Alimentarius као скуп правила за регулацију пољопривреде и потпуну контролу хране од семена до коначног производа. Аутори Codex Alimentarius-а су приликом састављања одредби планирали смрт три милијарде људи, једну милијарду од непосредне примене одредби Codex Alimentarius-а, а две милијарде од последица потхрањености и немогућности лечења, а све у циљу смањења људске популације на за њих прихватљиву једну милијарду. Codex Alimentarius је наставак нацистичке филозофије кога је осмислио Fritz De Meer, директор фармацеутске компаније И.Г.Фарбен (данас Новартис) која је производила Циклон Б за гасне коморе у конц логорима током Другог светског рата. Због тога је у Нирнбергу 1945. године осуђен због злочина против човечности.


- Под Codex-ом више није потребно обележавати животиње које су генетски модификоване, што је до сада било обавезно. На тај начин ће се животиње укрштати и тиме ће се уништити природни потенцијал постојећих раса, што је и циљ Codex-а.

-Сво поврће и семе ће бити изложено зрачењу. Тренутно се то ради само код семења и поврћа које је дуго у транспорту, како би остало свеже што дуже. Под Codex-ом ће то бити обавезно за сво поврће, семе, животиње и месо.

- Увођењем Codex-а ће све животиње, које се узгајају за храну или млеко, морати да добију Монсанто хормон раста и Монсанто антибиотике.

- Дозвољене су повишене концентрације више од 3.275 врста пестицида у храни, укључујући и оне за које се зна да су канцерогене или ремете рад ендокриног система

- Више од 300 различитих адитива (већином синтетичких) су одобрени као "сигурни". Међу њима су аспартам, BHA, BHT, potassium bromat, tartrazine итд, који су до сада третирани као канцерогени или штетни по здравље људи и животиња.

- Избацивање са тржишта еко-производа и природних лекова.


Званичне препоруке Codex Alimentarius-а су смањење минималне количине хранљивих материја у људској исхрани, тако да ће се у земљама које прихвате Codex Alimentarius, витамини, лековите траве (чајеви), корисни минерали бити забрањени у слободној продаји.


Упозоравамо грађане Србије да су се на нашем тржишту појавили прехрамбени производи опасни по живот и здравље обележени знаком пирамиде и именом Codex Alimentarius. Наведени производи су се појавили незаконито, јер геноцидни Codex Alimentarius у Србији није усвојен, није ,"усклађен", нити може бити, јер су одредбе Codex Alimentarius-а у супротности са Ротердамском и Копенхашком конвенцијом, чија је Србија потписница и које имају већу снагу од било ког закона.


Добро загледајте производе при куповини, бескрупулозни произвођачи су већ добили зелено светло од одговорних политичара и описани знак ставили на своје производе, као на паковања виршли у месарама "Матијевић".


ЗНАК ЈЕ НАДГРОБНИ СПОМЕНИК НАШЕМ ЗДРАВЉУ И БУДУЋНОСТИ. СЛУЧАЈНО ЈЕ ИДЕНТИЧАН СА ГЛАВНИМ СИМБОЛОМ МАСОНЕРИЈЕ, А НАЛАЗИ СЕ И НА НОВЧАНИЦИ ОД ЈЕДНОГ ДОЛАРА А У СКОРИЈЕ ВРЕМЕ И ИСПРЕД САНУ У БЕОГРАДУ.


Обележене намирнице због штетних састојака у себи код корисника и потомака могу да изазову малигна обољења, стерилитет, шећерну болест, атрофију мозга, алергије, пад имунитета, доприноси дегенеративним променама на потомству, импотенцију и још 60 најтежих обољења.


- Сматрамо да се у име националне безбедности генетски модификовано семе не дозволи у Србији. Ширење генетски модификованих организама се не може контролисати, јер ветар и инсекти носе полен у суседна поља и природу. Једном када се ГМО ослободе у природну средину - било случајно или намерно - нема начина да се опозову.


Богати све ово што смо навели одавно знају. Одавно се не хране "унапређеном" и генетски модификованом храном, већ за дебеле паре купују оно што је за многе исувише скупо. А ми у Србији имамо срећу да нас је Бог даривао плодним тлом и питомом климом, па је само на нама да у својој исхрани што дуже бежимо од разних Codex-а, озрачених намерница, и пестицидима обогаћеног поврћа и воћа. И ово светско лудило, профита, пљачки и отимачине, је по свој прилици при крају, те издржимо још мало да ти Codex-си прождру и сами себе. Текст је намењен свима нама у циљу да сачувамо породице и своју децу.


Треба да се тргнемо да размишљамо својом главом, а не да будемо „овце Доли“.

Др Мирјана Стојановић


Bookmark and Share

Mala Pijaca