Zdrava Srbija Instagram

Органске креме од смиља породице Милосављевић


Здрава Србија, 23.11.2022.
Интервју са породицом Милосављевић

Bookmark and Share


Шта је то што породицу са троје деце наведе да се преселе из Београда на село?Kатарина Милосављевић је пре пар година донела радикалну, и већини људи из окружења не схватљиву одлуку, када је са супругом Слободаном и њихово троје деце одлучила да напусти Београд и пресели се у село на планини Ртањ.

Породица Милосављевић је у потрази за погодним подручјем и земљиштем где ће узгајати смиље и друге лековите биљке, дошла до села Јабланица, општина Бољевац, у Источној Србији.
Били су одушевљени гостопримством мештана и одлучили су да купе имање баш у том крају.

Иначе, ово је породица из Београда која није имала никакве везе са селом и пољопривредом.

Плантажа лековитог биља- њихов мали рај


Милосављевићи су имали визију да се баве производњом органске козметике, али не на начин како то раде сви остали произвођачи код нас, тако што би купили сировине (које су често сумњивог порекла и квалитета) од којих би правили уља, серуме и лосионе.

Они су желели контролу над целим процесом производње, од садње и узгоја биљака, преко прераде у њиховој лабораторији како би били сигурни да су добили производ који је 100% органски. Данас с поносом могу да понуде производе у којима нема ни једног састојка који није природног порекла а њихови производи под називом Ројал Балм козметика, спадају у јединствене по свом саставу и квалитету које можете наћи код нас а и шире.

Да би остварили свој сан кренули су у потрагу за идеалним земљиштем на ком би могли да гаје смиље а данас поред смиља и још 20-ак врста лековитог биља.

Смиље се узгаја на сиромашном земљишту, клима је потребно да буде благо медитеранска, земљиште не сме да буде влажно нити мочварно, зато се смиље не гаји у близини река, а терен би требао да буде у благом нагибу са доста сунца.

Kатарина, која је главни иницијатор овог комплетног подухвата, каже да је за квалитет добијених састојака и биљака од пресудне важности приступ особе која га гаји и бере. Ова жена дубоко верује да особа која бере лековиту биљку преноси на њу своју енергију која се даље преноси на производе и друге људе. Зато, Kатарина бере биље у добром расположењу, искључиво ручно, никако машински, уз захвалност природи која јој дарује биљке пуне лековитих и корисних састојака.

Можда ова прича некоме звучи утопијски али овакав начин рада и односа према природи омогућио им је производњу козметике која код нас нема конкуренцију када је природна козметика у питању.

Откуд интересовање за природну козметику?


Људи често заборављају да је кожа наш највећи орган те приликом одабира и куповине козметике размишљају једино у контексту естетике. Чињеница је да неговањем коже, ми у ствари негујемо и чувамо наше здравље.

Kатарина је и сама имала проблем са кожом који је желела да реши на природан начин па је тада и кренуло истраживање о природној козметици.

Kатарина тврди да онај ко једном проба праву органску козметику органску козметику више никада неће сумњати у њен квалитет и моћно дејство које има на човека и неће се враћати индустријској понуди која је пуна хемије која трује наш организам.

Породица Милосављевић - Ројал Балм

Kако можете да препознате праву органску козметику?


Највећа претња правој природној козметици нису индустријски производи, за које нема сумње да користе конзервансе и друге хемикалије, већ производи који се продају под слоганом природни и органски а да немају никакве везе са природом.

Вероватно се питате како онда, у маси ‘’лажњака’’ препознати шта је прави органски производ?

Заправо, ово и није тако тешко, потребно је, само, да се пре куповине мало боље информишете.

Да би неко продавао органску козметику мора на првом месту да гарантује извор сировине, дакле уколико нема информација одакле биљке од којих се прави козметика потичу нема ни доказа да је производ органски.

Власници бренда Роyал Балм сву сировину за своје производе узгајају сами, на плантажи која се налази у селу Јабланица на планини Ртањ. Тако су потпуно сигурни шта улази у састав њихових уља, крема и серума, и без икакве сумње могу да тврде да је козметика коју праве органска.

Још један доказ да је козметика заиста органског порекла је обавезно постојање органског сертификата. Сертификат је доказ да земљиште на коме се гаје биљке није било третирано минералним ђубривима, хемијским пестицидима нити су коришћени генетски модификовани организми (ГМО).
Kозметика Роyал балм поседује све потребне сертификате који доказују да су њихови производи органски.

Зашто је важно да користимо природну козметику?


Све што нанесете на своју кожу апсорбује се унутар вашег организма и даље одлази у крвоток. Дакле, ако на кожу стављате парабене, конзервансе, деривате нафте, формалдехид, сулфате и друге хемикалије које су обавезан састојак индустријске козметике, сви ти састојци из коже даље улазе у ваше тело и ваш крвоток.

Бројне студије су доказале да је козметика (односно састојци који се налазе у козметици) узрочник многих поремећаја као што су алергије и екцеми, обољења респираторних органа, обољења ендокриног и репродуктивног система и многих других. Ови састојци се користе како би производи дуже трајали, мирисали лепше и како се не би кварили.

Зато, следећи пут када станете испред огледала да нанесете крему за лице, размислите добро да ли желите да унесете сву ту хемију у свој организам.
Док верујете да се улепшавате ви, у ствари систематично трујете себе.

Органска козметика, с друге стране, активира природну моћ ваше коже да буде прва линија одбране организма од негативних спољашњих утицаја и да искористи свој пуни потенцијал који јој је природа дала. У овим производима не сме да буде ништа од горе поменутих састојака јер разумном човеку није циљ да трује сопствено тело већ да га подстиче да буде лепше, јаче и здравије.

Роyал Балм козметика је најбољи доказ да је могуће користити искључиво састојке које је природа дала како би се добили производи који су у служби и лепоте и здравље.

Извор:
Интервју са породицом Милосављевић
royalbalm.rs
royalbalm.rs/blog


Bookmark and Share

Mala Pijaca