Zdrava Srbija Instagram

Деконтаминацијом преко сигурне хране до физичког и психичког опоравка и националног спаса


Здрава Србија, 27.02.2013.
Саша Бугарчић

Bookmark and Share


Сви ми који се опредељујемо да станемо на пут деконтаминације, требало би да имамо пуну свест о томе да је контаминација -храном и “лековима” већ извршена, да смо увелико у нездрављу илити унездрављени и да је деконтаминација процес, који ће трајати колико год је потребно.

Битно је да смо започели , а важно да будемо стрпљиви и упорни.

Поред физиолошке, стајање на пут и остајање на путу уздрављенја, односно деконтаминације доноси и психолошку корист: доживљаваћете себе као човека којим се не може манипулисати, који се супротставља белосветским и домаћим моћницима, који су зарад свог бескрајног личног зарађивања, као иначе неадекватног начина да се осећају моћнима и важнима, кренули да жртвују и вас и ваше ближње.


Примера ради, ако у наредном периоду будете бар двапут недељно јели и укућанима (и деци) давали да једу качамак, односно проју од кукуруза “осмака”, чије семе је настало пре седам хиљада година, већ сте учинили корак из -окупације, ваш организам ће то приметити.


Када томе додате ( а све су то само први “корачићи”) избацивање паштета из свог и дечјег јеловника, идете још даље ка циљу уздрављења.А ко иде, стићи ће.

Чинећи поменуте ствари осећаћете се боље и физичкии и психички. Ланац сигурне исхране обухвата произвођаче, добављаче и кориснике сигурне хране. У сигурну храну спадају конвенционална (прегмоовска) и тзв. органска храна.

До сигурне хране се може долазити директном куповином од добављача и-или методом “моба за ушур”, што значи да заинтересовани могу да раде на имањима произвођача, а да за узврат добијају одређену количину намирница.

Може и комбиновано, јер учешћем у моби се, осим набавке намирница, врши и одлична радна рекреација и упознавање са елементарним стварима око узгоја сигурне хране, а и психички доживљај је одличан и јача ваше самопоуздање.

Поред набројаног, планирају се и сврсисходна туристичка путовања по Србији, у току којих ће се заинтересовани и сигурно хранити и моћи да набаве сигурне намирнице по што приступачнијој цени, јер што нас је више, то ће и цена бити повољнија.

Ова путовања по Србији, поред прехрамбене и рекреативне имају и социјално-интегративну и културолошку вредност.

Ланац је тек започео са радом, али ће се ширити све више.

Посебна важност ове акције и укључивања у њу састоји се у чињеници да се тако озбиљно и темељно припрема противтежа постојећој прехрамбеној и фармацеутској окупацији, која ће у релативно скоро време доживети фијаско, јер ће због своје све веће агресивности у наступима изазвати појаву сличну оној када су се појавиле тзв. луде краве. Само што ће овај пут жртве бити не (само) краве, него (и) људи.

Помор крава је коснуо само њихове узгајиваче, помор лјуди, а поготово када буде очигледно због чега је настао, донеће велики преокрет не само у прехрани и фармацији, него и у политици.

Деконтаминација преко сигурне хране је начин да индивидуално избегнете последице -окупације, које су и неизбежне и опаке, ширење ланца сигурне исхране је, међутим, значајно не само за појединце, него и за друштво у целини.

Што се тај ланац више прошири, то ћемо бити спремнији да дочекамо време када ће се због фијаска -авантуре нагло отворити питање: како народ да се прехрани.

Ми ћемо имати одговор, јер имамо га већ и сад.


Д.А.Теодор
Текст преузет са


Bookmark and Share

Mala Pijaca