Zdrava Srbija Instagram

Кефир и његова лековита својства


Сточарство, 04.02.2014.
Саша Бугарчић

Bookmark and Share


Кефир је бактерија која кувано кравље млеко за 24 h преради у укусно пиће. Кефир са млеком се чува у херметички затвореној посуди на температури од 15- 20 степени, може се оставити да сазрева и до 48 сати а потом се пије.


Становници Кавказа пију Кефир од ране младости и не знају за обољења од рака, ТВС, желудачних болести и др. Ово је установио Професор Др. Ремешко који је цео свој живот посветио проучавању Кефира и његове вредности. У Немачкој је Др. Марсох установио његово лековито својство и са њим успешно лечио катар дисајних органа, грчеве у желудцу, чир на желудцу и дванастопалачном цреву, запаљење црева, запаљење бубрега и бешике, женских болести, повраћање у трудноћи, а посебне резултате даје у лечењу свих облика обољења изазваних гљивицом Candida albicans.ПРИПРЕМА

У стаклену посуду ( теглу са херметичким затварачем) налити кувано хладно кравље млеко. При врху посуде оставити 1-4 cm празног простора да посуду не би разбила угљеникова киселина, а затим у наливено млеко убацити гљивицу Кефирa , па посуду херметички затворити. Овако спремљену смешу оставити у просторији са температуром од 15 до 20 степени, с тим да температура не пређе 30 степени.За нормалну употребу припремљени Кефир након 24 h процедити кроз цедиљку за супу у посуду за коришћење. Теглу за спремање Кефирa опрати, па у њу сипати ново хладно кравље млеко, убацити гљивицу Кефира из цедиљке, херметички затворити и одложити на место за сазревање.


Кефир из желуца иде директно у крв. Може се чувати и употребљавати најдаље 48h од спремања. Кефир се ни моменат не сме оставити без млека осим кад се пере. 12h стар Кефир протерује а 48h стар затвара.


Сваких седам дана Кефир треба темељно опрати у млакој води 20-25 степени, а затим га одмах ставити у ново млеко. Када се Кефир јако увећа треба га приликом прања поделити, налити млеком и понудити пријатељима.ПРИМЕНА

1. Обољења нервног система : 1 лит. дневно

2. Несаница : 1 литар дневно

3. Обољења желуца : пола литра дневно у току два месеца

4. Бронхитис и астма : пола литра дневно 2 -3 месеца

5. Малокрвност : 1-2 литра дневно најмање 3 месеца

6. Екцем : пола литра дневно уз мазање Кефиром оболелих места 2 недеље

7. Склероза : 1 литар дневно

8. Висок крвни притисак: 1 литар дневно 1-6 месеци

9. Жуч : 1 литар дневно

10. Затвор: пола литра дневно Кефира старог 12h

11. Бубрези : 1 литар дневно

12. Жутица : 1 литар дневно 2-3 месеца

13. Желудац и црева : пола литра дневно. Киселина нестаје за пар дана

14. Кандида : 1 литар дневно. Уколико је потребно разблаженим раствором увече испрати вагинално.

15. Рак : 1 литар дневно као превентива.Текст преузет са https://www.spc.rs/


Bookmark and Share

Mala Pijaca