Zdrava Srbija Instagram

Međunarodni sajam hortikulture u aprilu u Beogradu


Cveće, 30.03.2013.
Saša Bugarčić

Bookmark and ShareMeđunarodni sajam hortikulture sa izložbom lekovitog bilja i preparata od meda biće organizovan od 4. do 7. aprila u Beogradu.

Više od 80 izlagača iz zemlje i inostranstva predstaviće aktuelnosti i dostignuća u gotovo svim robnim grupama iz oblasti hortikulture, od sadnog materijala i semenske robe do palete posuda za sadnju i dekoraciju biljaka, stručne literature....Izložba "Darovi prirode" ponudiće čajeve i meleme, lekovito i aromatično bilje, med i preparate od meda, gljive i šumske plodove, fitokozmetičke i fitofarmakološke preparate.

Sajam hortikulture "Beoplantfair" sa izložbom "Darovi prirode" specifična je manifestacija koja okuplja udruženja i zemljoradničke zadruge, iz raznih oblasti - voćarstva, vinogradarstva, pčelarstva, gajenja lekovitog bilja, proizvodnje sadnica i semenskog materijala, uzgajanja cveća i cvetnog materijala,održavanja zelenih površina, pejzažne arhitekture...

Predviđen je i bogat stručni i prateći program u okviru kog će posetioci moći da se upoznaju sa novim trendovima i brendovima u hortikulturi, proizvodnji i primeni lekovitog i aromatičnog bilja, novim tehnologijama u gajenju bilja, saznaju više o značaju i lekovitim dejstvima preparata od meda....Novost u odnosu na dosadašnje sajmove hortikulture biće izložba parkovskih mašina "Beoplantexpo", na kojoj će danas nezaobilaznu mehanizaciju, opremu i pribor za uređenje javnih zelenih površina i zdrave životne sredine uopšte, predstaviti nekoliko svetski poznatih proizvođača i distributera.

Pokrovitelj sajma i izložbe je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, koje takođe, po pravilu, na vlastitom štandu predstavlja više desetina izlagača.

Sajam će u Halama 3 i 3a Beogradskog sajma za posetioce biti otvoren od 10 do 19 sati.


Pojedinačne ulaznice koštaće 150 dinara, grupne 80, a sajamski parking 100 dinara na sat.Bookmark and Share

Mala Pijaca