Zdrava Srbija Instagram

"Stojte galije carske"


Zdrava Srbija, 08.09.2014.
Saša Bugarčić

Bookmark and ShareSvetigora i Društvo srpsko - ruskog prijateljstva sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha Irineja ostvaruju spektakl povodom obeležavanja 100. god. od početka Prvog svetskog rata, koji će biti održan 17.septembra u Sava Centru u 20 časova.


Putovaćemo kopnom i morem, plovićemo do Krfa, a po povratku u Srbiju slavićemo najveću pobedu ponosne srpske vojske i probudićemo pamćenje na sve one koji ostaše po dalekim grobljima plave grobnice, Zejtinlika, Gučeva, Kolubare... Vaskrsnuti našim pamćenjem i zahvalnošću, i najomiljenijim pesmama i zbog toga i oni će biti sa nama.


Na ovom putovanju predvodiće nas Vojvoda Mišić (Miša Janketić), Darja Karobkina i Flora Sandes (Katarina Radivojević, Marijana Šovran..) Vojvoda Stepa (Lepomir Ivković), Milunka Savić ( Jelena i Ivana Žigon), čuvene bolničarke, major Gavrilović (Nebojša Kundačina) Makenzi (Mrgud Radovanović, a svetu ulogu Srbije tumačiće guslarka Bojana Peković, pobednica na takmičenju "Ja imam talenat". Zastrašujuću austrijsku vojsku odplesaće prvaci sveta u savremenom plesu - drim tim "La luna" iz Jagodine, a najveće iznenađenje spektakla biće tumač uloge ruskog cara Nikita Mihalkov.Ovo je samo deo našeg velikog tima glumišta, i baleta! Očekujemo i gošću - prima balerinu čuvenog Marinskog teatra iz Petrograda koja će tumačiti ulogu Nadežde Petrović, koja će plesati na orginalnu muziku Ninoslava Ademovića.


Naš spektakl o Velikom ratu pod naslovom "STOJTE GALIJE CARSKE" okupiće više od 200 učesnika! Okupila ih je svojom umetničkom snagom autor spektakla Ivana Žigon. Nadamo se da ćete doživeti nezaboravno umetničko hodočašće! Biće to skazanije koje ćete pamtiti, biće to spektakl posvećen pamćenju.Bookmark and Share

Mala Pijaca