Zdrava Srbija Instagram

Домаћи бурек


Мрсно:Пите-Теста, 07.02.2013.
Саша Бугарчић

Bookmark and Share


Не постоји особа која не воли бурек. Свако има омиљено место где га радо купује, јер је бурек најчешћи избор за доручак оних који журе. Када имате времена и живаца, а волите да кувате и спремате, можда ћете пожелети да спремите сами свој бурек. Једном када увежбате рецепт до савршенства, моћи ћете да га прилагођавате свом укусу и направите потпуно свој и оригинални бурек.Замесити тесто од 1/2кг. брашна ,мало соли, 2кашике уља и 250мл.млаке воде.

Поделити тесто на 5 лоптица и сваку разваљати на круг од 15цм, или велицину тањира.


Кругове слагати у шерпу у којој сте до пола(може и до трећине) напунили мешавину уља и растопљене масти.Масноћа мора сваку да облије. Оставити тесто да одмори пола сата, па вадити и развлачити руком тесто. Врло се лако развлачи. Најпре, од средине, а затим и крајеве лагано их подижући са радне површине.
По кори посути фил по зељи( сир, млевено месо, рендани кромпир, рендане јабуке...)и преклапати сваки крај према средини да добијете круг.
Кору одложити. Направити исто и са осталим корама, с тим што сваки пут, вратите на средину претходну кору и поново преклапате.Тако се добија кора у кори.
Пребацити цели бурек у тепсију
и пеци на 250 док фино не порумени. Печен бурек преврнути на тањир или другу тепсију ,исећи на четвртине и служити . Пријатно!


Текст преузет са


Bookmark and Share

Mala Pijaca