Zdrava Srbija Instagram

Чини и оно што је добро за твоје здравље


Вера, 23.01.2014.
Саша Бугарчић

Bookmark and Share


"Молим вас, дакле, браћо, ради милости Божије да дате телеса своја у жртву живу, свету, угодну Богу, као своје духовно богослужење." (Посланица Римљанима 12, 1)


Сви већ знамо да се овај стих односи на посвећивање свог живота телесно непорочном животу и не давању себе телесним пороцима и грешним уживањима. Али ретко ко схвата да овај стих такође значи и заповест о здравом опхођењу према свом телу. Вођење рачуна о свом телу је духовна дисциплина као што је молитва, славословљење Бога, изучавање Христове науке. Бог би сигурно желео да будете успешни и у овој дисциплини током. Када сте пажљиви према свом телу, исказујете славу Богу и никада није сувише касно да бисте започели и ову дисциплину.


Пре него започнете бригу о држању свога тела у здрављу, потребно је да схватите да је и у томе потребна вера. Сваки корак који ће те направити ка бољем здрављу свог тела, уједно увећава ваше поверење у Бога. Сваки такав корак помаже вам да очекујете најбоље од Господа. Библија нам објашњава 3 важне истине због којих је важно бринути о свом телу и држати га здравим, колико је у нашој моћи. Потрудите се да добро схватите ове 3 истине.1. БОГ ЈЕ НАЧИНИО ТВОЈЕ ТЕЛО.
У псалму 139 пише; ”Јер си Ти створио што је у мени, саставио си ме у утроби матере моје.” Одржавање доброг физичког здравља је управљање ресурсима, које нам је Бог подарио, а са свим Божијим ресурсима морамо бити јако опрезни, јер су дарови од Бога.2. ГОСПОД ИСУС ЈЕ ПЛАТИО ЗА ТВОЈЕ ТЕЛО.
У Библији пише; ”Или не знате да је тело ваше храм Светога Духа који је у вама, којега имате од Бога и нисте своји? Јер сте КУПЉЕНИ СКУПО. Прославите, дакле, Бога телом својим и духом својим, ЈЕР СУ БОЖИЈИ” (1. посланица Коринћанима 6, 19 – 20)3. СВЕТИ ДУХ ЖИВИ У ТВОМ ТЕЛУ.
Ако сте хришћани, Библија нас учи да у том случају Свети Дух живи у нашем телу и да је наше тело Божији храм. ”Не знате ли да сте храм Божији и да Дух Божији обитава у вама?” (1. посланица Коринћанима 3, 16).Одржавање доброг здравља је један од начина на који се добро односимо према Божијем храму. Ви никада не бисте дозволили да ваша црква буде у лошем стању и запуштена. На исти начин Бог жели да бринете и о свом телу. Када добро схватите ове Божије истине о вашем телу, имаћете више поштовања и опрезности према њему, јер ћете боље разумети да вам је дато од Бога за употребу.


Сада више не треба да размишљате да је основни циљ доброг одржавање вашег тела и добре кондиције у томе да се дуже поживи или да се боље и атрактивније изгледа. Одржавање вашег здравља је првенствено НАЧИН НА КОЈИ СЛАВИТЕ И ВЕЛИЧАТЕ БОГА.Текст преузет са http://svetatrojicaroterdam.com/


Bookmark and Share

Mala Pijaca