Zdrava Srbija Instagram

И пчеле поштују иконе!


Вера, 04.09.2013.
Саша Бугарчић

Bookmark and Share


У региону Капандрити у близини Атине, дивна ствар се десила. Пре десет година, побожни пчелар по имену Исидорос Тиминис, помислио је да у једну од својих кошница постави икону Распеће Господа. Убрзо након тога, када је отворио кошницу, био је запањен, пчеле су показале толико поштовање и оданост икони, јер су је "извезле" у воску, а ипак оставиле откривено лице и тело Господа. Од тада, сваког пролећа, он ставља у кошнице иконе Спаситеља, Богородице и Светитеља, а резултат је увек исти.
Једном сам донео ручно осликану икону из манастира, која је представљала голготу са три крста. Пчеле су "извезле" воском целу површину композиције, остављајући да се јасно види крст Христов и покајани разбојник са десне стране, док разбојник са леве стране крста је био прекривен дебелим слојем воска.
Последњи пут када сам отишао, ми смо ставили у икону Светог Стефана првомученика и архиђакона, чије име наша скромна издавачка кућа носи. Као што можете видети са слике које смо овде објавили, цела икона је одевена у восак, остављајући откривено лице и тело.
Монах СимеонТекст преузет са http://manastirglogovac.blogspot.com/


Bookmark and Share

Mala Pijaca