Zdrava Srbija Instagram

Божија апотека


Здрава Србија, 20.03.2014.
Саша Бугарчић

Bookmark and ShareБог нам је оставио јасне знаке шта је добро и за које органе у нашем телу ! Божија Апотека!
Ово је најбоље и нејделотворније јести сирово.
Пресечена шаргарепа наликује на људско око. Зеница, ирис и зракасте линије изгледају баш као људско око… И, да, наука сада потврђује да шаргарепа знатно побољшава очни проток крви и функције ока.
Парадајз је црвен и има четири коморе. Срце је црвено и има четири коморе. Сва истраживања показују да је парадајз заправо чиста храна за крв и срце.


Грожђе виси као грозд који личи на срце. Свако зрно је налик крвној ћелији и истраживања данас указују да је грожђе изгледа храна за значајну ревитализацију срца и крвотока.


Конзумирање само једне шоље јагода сваке недеље смањује ризик од настанка високог крвног притиска, болести срца или можданог удара


Орах изгледа као мали мозак. Има леву и десну полутку, горње церебелуме и доње церебелуме. Чак су и боре и увијања као нео-кортекс. Познато је да орах помаже у развоју преко 30 неуро-трансмитера за мождане функције.Пасуљ који је скоро идентичан бубрегу, заправо лечи и поспешује функције бубрега.

Целер, Бок Чој и Рабарбара су више налик на кости. Ове намирнице нарочито јачају кости. Кости имају 23% натријума, а и ове намирнице имају 23% натријума. Ако не уносите довољно натријума у организам, тело га узима из костију, чинећи их на тај начин слабијима. Ова храна надокнађује потребе коштаног система.Плави патлиџан, Авокадо и Крушке побољшавају здравље и функције материце и грлића код жена – они и заправо личе на ове органе. Данашња истраживања показују да жена која једе по један авокадо недељно, хормони су јој избалансирани, смањује се прекомерна тежина у трудноћи и спречава рак грлића материце. И пазите сад ово …. Потребно је тачно 9 месеци да један авокадо сазри од цвета до зрелог плода. Постоји преко 14.000 фотолитичких хемијских састојака у сваком од ових плодова. Модерна наука је проучила и именовала од њих тек 141.


Банана, краставац, цукини и више него циљано указују на величину и снагу мушких сексуалних органа. Кикирики има дубоки учинак на тестисе и сексуални либидо. Аргинин, главна компонента Виагре, долази од кикирикија.


Смокве су пуне семенки и када расту висе у пару. Смокве повећавају мобилност мушке сперме и повећавају број сперматозоида и на тај начин смањују мушку стерилност.

Наранџе, грејпфрут и остало цитрусно воће наликује на млечне жлезде код жена и заправо побољшавају здравље груди и проток лимфе у и из грудију.

Црвени лук личи на ћелије тела. Данашња истраживања показују да црвени лук одстрањује отпадне материје из свих ћелија тела. Може чак произвести и сузе које перу епителне слојеве очију. Његов сродник Бели лук, такође елиминише из тела отпадне материје и опасне слободне радикале.


Слатки Кромпир личи на панкреас и заправо регулише гликемијски индекс код дијабетичара.


Маслине помажу код здравља и функција јајника.

Текст преузет са http://durmitor.wordpress.com/


Bookmark and Share

Mala Pijaca