Zdrava Srbija Instagram

Božija apoteka


Zdrava Srbija, 20.03.2014.
Saša Bugarčić

Bookmark and Share
Bog nam je ostavio jasne znake šta je dobro i za koje organe u našem telu ! Božija Apoteka!
Ovo je najbolje i nejdelotvornije jesti sirovo.
Presečena šargarepa nalikuje na ljudsko oko. Zenica, iris i zrakaste linije izgledaju baš kao ljudsko oko… I, da, nauka sada potvrđuje da šargarepa znatno poboljšava očni protok krvi i funkcije oka.
Paradajz je crven i ima četiri komore. Srce je crveno i ima četiri komore. Sva istraživanja pokazuju da je paradajz zapravo čista hrana za krv i srce.


Grožđe visi kao grozd koji liči na srce. Svako zrno je nalik krvnoj ćeliji i istraživanja danas ukazuju da je grožđe izgleda hrana za značajnu revitalizaciju srca i krvotoka.


Konzumiranje samo jedne šolje jagoda svake nedelje smanjuje rizik od nastanka visokog krvnog pritiska, bolesti srca ili moždanog udara


Orah izgleda kao mali mozak. Ima levu i desnu polutku, gornje cerebelume i donje cerebelume. Čak su i bore i uvijanja kao neo-korteks. Poznato je da orah pomaže u razvoju preko 30 neuro-transmitera za moždane funkcije.Pasulj koji je skoro identičan bubregu, zapravo leči i pospešuje funkcije bubrega.

Celer, Bok Čoj i Rabarbara su više nalik na kosti. Ove namirnice naročito jačaju kosti. Kosti imaju 23% natrijuma, a i ove namirnice imaju 23% natrijuma. Ako ne unosite dovoljno natrijuma u organizam, telo ga uzima iz kostiju, čineći ih na taj način slabijima. Ova hrana nadoknađuje potrebe koštanog sistema.Plavi patlidžan, Avokado i Kruške poboljšavaju zdravlje i funkcije materice i grlića kod žena – oni i zapravo liče na ove organe. Današnja istraživanja pokazuju da žena koja jede po jedan avokado nedeljno, hormoni su joj izbalansirani, smanjuje se prekomerna težina u trudnoći i sprečava rak grlića materice. I pazite sad ovo …. Potrebno je tačno 9 meseci da jedan avokado sazri od cveta do zrelog ploda. Postoji preko 14.000 fotolitičkih hemijskih sastojaka u svakom od ovih plodova. Moderna nauka je proučila i imenovala od njih tek 141.


Banana, krastavac, cukini i više nego ciljano ukazuju na veličinu i snagu muških seksualnih organa. Kikiriki ima duboki učinak na testise i seksualni libido. Arginin, glavna komponenta Viagre, dolazi od kikirikija.


Smokve su pune semenki i kada rastu vise u paru. Smokve povećavaju mobilnost muške sperme i povećavaju broj spermatozoida i na taj način smanjuju mušku sterilnost.

Narandže, grejpfrut i ostalo citrusno voće nalikuje na mlečne žlezde kod žena i zapravo poboljšavaju zdravlje grudi i protok limfe u i iz grudiju.

Crveni luk liči na ćelije tela. Današnja istraživanja pokazuju da crveni luk odstranjuje otpadne materije iz svih ćelija tela. Može čak proizvesti i suze koje peru epitelne slojeve očiju. Njegov srodnik Beli luk, takođe eliminiše iz tela otpadne materije i opasne slobodne radikale.


Slatki Krompir liči na pankreas i zapravo reguliše glikemijski indeks kod dijabetičara.


Masline pomažu kod zdravlja i funkcija jajnika.

Tekst preuzet sa http://durmitor.wordpress.com/Bookmark and Share

Mala Pijaca