Zdrava Srbija Instagram

ЖЕНСКО ЛИЦЕ АГРОБИЗНИСА


Здрава Србија, 07.04.2014.
Саша Бугарчић

Bookmark and Share


Афирмација женског предузетништва у пољопривреди, сеоском туризму али и проналажење нових могућности за останак жена и младих у селима циљеви су пројекта "Предузетнице у агробизнису – ЖЕНСКО ЛИЦЕ АГРОБИЗНИСА" који реализује Јасмина Никитовић Стојичић, сертификовани тренер ФАО за пројекте о предузетништву и уредница емисије Знање имање на РТС-у, у сарадњи са фирмом Media.com из Београда.


Пројекту ће се придружити и стручњаци из разних области а од значаја за теме које ћемо обрађивати – како одабрати праву идеју, како направити бизнис план, како регистровати делатност, како стећи одређене вештине, знање и самопоуздање, како се удружити због бољих резултата, како унапредити пољопривреду. Циљ пројекта је да се афирмише женско предузетништво у пољопривреди, сеоском туризму, али и у проналажењу нових могућности за останак жена и младих у селима.


Пројекат у 2014. години обухвата седам радионица. Свакој радионици ће присуствовати од 20-30 заинтересованих жена. Радионице ће бити реализоване од априла до децембра 2014, једном месечно (месеци без радионица су јул и август). Обухваћени су сви региони Србије, а прва радионица је већ заказана за 7. април у Лучанима код Чачка. Осталих шест радионица биће одржано у мају – Сефкерин (Опово); јуну – Горјане (код Ужица); септембру – Александровац; октобру – Врање; новембру – код Суботице; децембру – Младеновац. Тачни датуми ће бити накнадно дефинисани.У радионицама ће учествовати жене из водећих сеоских газдинстава на одабраном подручју, које имају идеје али и које су изразиле жељу да покрену сопствени посао. У одабиру правих учесница нам помаже локална самоуправа.


Жеља нам је да Пројекат настави да живи и у наредној години. Да заједно побољшамо положај жена на селу и привредну слику Србије, наводе у саопштењу аутори пројекта Јасмина Никитовић Стојичић и Драгана Стојановић.Детаљније информације о пројекту – https://www.mediacom.co.rs/ или на телефон 063/8213177.
Текст преузет са https://www.agronews.rs/


Bookmark and Share

Mala Pijaca