Zdrava Srbija Instagram

ŽENSKO LICE AGROBIZNISA


Zdrava Srbija, 07.04.2014.
Saša Bugarčić

Bookmark and ShareAfirmacija ženskog preduzetništva u poljoprivredi, seoskom turizmu ali i pronalaženje novih mogućnosti za ostanak žena i mladih u selima ciljevi su projekta "Preduzetnice u agrobiznisu – ŽENSKO LICE AGROBIZNISA" koji realizuje Jasmina Nikitović Stojičić, sertifikovani trener FAO za projekte o preduzetništvu i urednica emisije Znanje imanje na RTS-u, u saradnji sa firmom Media.com iz Beograda.


Projektu će se pridružiti i stručnjaci iz raznih oblasti a od značaja za teme koje ćemo obrađivati – kako odabrati pravu ideju, kako napraviti biznis plan, kako registrovati delatnost, kako steći određene veštine, znanje i samopouzdanje, kako se udružiti zbog boljih rezultata, kako unaprediti poljoprivredu. Cilj projekta je da se afirmiše žensko preduzetništvo u poljoprivredi, seoskom turizmu, ali i u pronalaženju novih mogućnosti za ostanak žena i mladih u selima.


Projekat u 2014. godini obuhvata sedam radionica. Svakoj radionici će prisustvovati od 20-30 zainteresovanih žena. Radionice će biti realizovane od aprila do decembra 2014, jednom mesečno (meseci bez radionica su jul i avgust). Obuhvaćeni su svi regioni Srbije, a prva radionica je već zakazana za 7. april u Lučanima kod Čačka. Ostalih šest radionica biće održano u maju – Sefkerin (Opovo); junu – Gorjane (kod Užica); septembru – Aleksandrovac; oktobru – Vranje; novembru – kod Subotice; decembru – Mladenovac. Tačni datumi će biti naknadno definisani.U radionicama će učestvovati žene iz vodećih seoskih gazdinstava na odabranom području, koje imaju ideje ali i koje su izrazile želju da pokrenu sopstveni posao. U odabiru pravih učesnica nam pomaže lokalna samouprava.


Želja nam je da Projekat nastavi da živi i u narednoj godini. Da zajedno poboljšamo položaj žena na selu i privrednu sliku Srbije, navode u saopštenju autori projekta Jasmina Nikitović Stojičić i Dragana Stojanović.Detaljnije informacije o projektu – https://www.mediacom.co.rs/ ili na telefon 063/8213177.
Tekst preuzet sa https://www.agronews.rs/Bookmark and Share

Mala Pijaca