Zdrava Srbija Instagram

У смирај дана


Здрава Србија, 21.07.2014.
Милош Стојановић

Bookmark and Share


"У смирај дана" је јулска манифестација која поред мајске манифестације "Кад багрем мирише" промовише Леанку као локалитет Делиблатске пешчаре до које се долази из правца Долова.

Леанка је удаљена 8 километара од Долова и у њој се налази црква посвећена Светом Василију Острошком где ће се у петак 25. јула у 17:30 часова одржати скуп и где ће присутни имати прилику да чују нешто о историјату ове цркве.Сви који желе да у смирај дана шетају Пешчаром, осете благодат чистог ваздуха који је испуњен мирисом пољских трава, након кратког упознавања са историјатом цркве, позвани су да крену у обилазак дуг око 5 км и виде чудесну лепоту овог дела Делиблатске пешчаре.
Поред шетње стазом, пролазиће се и кроз саму шуму, где ће нас водич упознати са биљним врстама и показати нам трагове у песку које остављају за собом срне и јелени.
Доћи ћемо до највише тачке у овом делу Пешчаре, посматрати залазак јулског сунца.
У близини се налазе и локације на којима су снимани филмови "Ко то тамо пева", "Варљиво лето 68.", „Џингис Кан“, „Бој на Косову“ и "Беса".

По завршетку шетње посетићемо Домаћинство "Војнов", где ћемо моћи да предахнемо, уживамо још мало у лепотама Пешчаре, а потом, напуњени животном енергијом, кренемо путем наших домова.
Сви који су заинтересовани за ово путовање треба са собом да понесу сендвиче и воду и да сопственим превозом дођу до пруге најкасније до 17:00 где ће их организатор дочекати и спровести до места скупа.

За све потребне информације обратите се Бојану Војновом на тел. 062/634-829 или мејл [email protected].


Bookmark and Share

Mala Pijaca