Zdrava Srbija Instagram

U smiraj dana


Zdrava Srbija, 21.07.2014.
Miloš Stojanović

Bookmark and Share"U smiraj dana" je julska manifestacija koja pored majske manifestacije "Kad bagrem miriše" promoviše Leanku kao lokalitet Deliblatske peščare do koje se dolazi iz pravca Dolova.

Leanka je udaljena 8 kilometara od Dolova i u njoj se nalazi crkva posvećena Svetom Vasiliju Ostroškom gde će se u petak 25. jula u 17:30 časova održati skup i gde će prisutni imati priliku da čuju nešto o istorijatu ove crkve.Svi koji žele da u smiraj dana šetaju Peščarom, osete blagodat čistog vazduha koji je ispunjen mirisom poljskih trava, nakon kratkog upoznavanja sa istorijatom crkve, pozvani su da krenu u obilazak dug oko 5 km i vide čudesnu lepotu ovog dela Deliblatske peščare.
Pored šetnje stazom, prolaziće se i kroz samu šumu, gde će nas vodič upoznati sa biljnim vrstama i pokazati nam tragove u pesku koje ostavljaju za sobom srne i jeleni.
Doći ćemo do najviše tačke u ovom delu Peščare, posmatrati zalazak julskog sunca.
U blizini se nalaze i lokacije na kojima su snimani filmovi "Ko to tamo peva", "Varljivo leto 68.", „Džingis Kan“, „Boj na Kosovu“ i "Besa".

Po završetku šetnje posetićemo Domaćinstvo "Vojnov", gde ćemo moći da predahnemo, uživamo još malo u lepotama Peščare, a potom, napunjeni životnom energijom, krenemo putem naših domova.
Svi koji su zainteresovani za ovo putovanje treba sa sobom da ponesu sendviče i vodu i da sopstvenim prevozom dođu do pruge najkasnije do 17:00 gde će ih organizator dočekati i sprovesti do mesta skupa.

Za sve potrebne informacije obratite se Bojanu Vojnovom na tel. 062/634-829 ili mejl [email protected]Bookmark and Share

Mala Pijaca