Zdrava Srbija Instagram

ИЗАЂИ МИ НА ТЕГЛУ


Здрава Србија, 08.10.2014.
Саша Бугарчић

Bookmark and Share


Позивамо Вас да учествујете у разрешавању велике дилеме: Које место у Србији најбољи ајвар прави?


Пројекат "ИЗАЂИ МИ НА ТЕГЛУ" је једнодневна манифестација забавно-такмичарског карактера чији је централни догађај такмичење у припремању ајвара.


Циљ је да у сваком граду пронађемо најбољи рецепт, а у великом финалу у којем ће учествовати првопласирани такмичари из свих градова – учесника, пронађемо и најбољи ајвар у држави.


БЕОГРАДСКА ТВРЂАВА недеља 12. октобар


Караван манифестација у српску престоницу стиже након обиласка 20 градова у Србији, на финално такмичење у прављењу престижног српског специјалитета - ајвара, по традиционалним рецептима.


Организатори, Асоцијација Башта Машта и Туристичка организација Београда, најављују велику бину осмишљену да изгледа као кухиња у којој ће бити припремани разни специјалитети са ајваром, а које ће посетиоци моћи да пробају.


Планиран је и програм за децу под називом "Теглање без граница" у оквиру кога ће кључне дисциплине бити "Ил си тегла ил си кегла", "Ко се тегла тај се воли", као и едукатвна дечија представа о здравој исхрани и очувању животне средине.


Као најважније желимо да истакнемо да је целокупна количина произведеног ајвара намењена домовима за незбринуту децу и другим установама са територије општина у којима се манифестација одржавала.


Bookmark and Share

Mala Pijaca