Zdrava Srbija Instagram

IZAĐI MI NA TEGLU


Zdrava Srbija, 08.10.2014.
Saša Bugarčić

Bookmark and SharePozivamo Vas da učestvujete u razrešavanju velike dileme: Koje mesto u Srbiji najbolji ajvar pravi?


Projekat "IZAĐI MI NA TEGLU" je jednodnevna manifestacija zabavno-takmičarskog karaktera čiji je centralni događaj takmičenje u pripremanju ajvara.


Cilj je da u svakom gradu pronađemo najbolji recept, a u velikom finalu u kojem će učestvovati prvoplasirani takmičari iz svih gradova – učesnika, pronađemo i najbolji ajvar u državi.


BEOGRADSKA TVRĐAVA nedelja 12. oktobar


Karavan manifestacija u srpsku prestonicu stiže nakon obilaska 20 gradova u Srbiji, na finalno takmičenje u pravljenju prestižnog srpskog specijaliteta - ajvara, po tradicionalnim receptima.


Organizatori, Asocijacija Bašta Mašta i Turistička organizacija Beograda, najavljuju veliku binu osmišljenu da izgleda kao kuhinja u kojoj će biti pripremani razni specijaliteti sa ajvarom, a koje će posetioci moći da probaju.


Planiran je i program za decu pod nazivom "Teglanje bez granica" u okviru koga će ključne discipline biti "Il si tegla il si kegla", "Ko se tegla taj se voli", kao i edukatvna dečija predstava o zdravoj ishrani i očuvanju životne sredine.


Kao najvažnije želimo da istaknemo da je celokupna količina proizvedenog ajvara namenjena domovima za nezbrinutu decu i drugim ustanovama sa teritorije opština u kojima se manifestacija održavala.Bookmark and Share

Mala Pijaca