Zdrava Srbija Instagram

Данас је почиње пријављивање за давања по хектару земље


Повртарство, 01.02.2024.
Здрава Србија

Bookmark and Share


Јавни позив за давања по хектару земље у износу од 18.000 динара данас је расписан, а пољопривредници ће моћи да своје захтеве поднесу све до 1. марта 2024.године.

Право на подстицаје остварује правно лице, предузетник и физичко лице – носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, које је уписано у електронски Регистар пољопривредних газдинстава (еРПГ) и налази се у активном статусу.

Пре подношења захтева за остваривање права на ову врсту подстицаја, неопходно је да пољопривредник изврши обнову регистрације за текућу годину у еРПГ.

Ове године право на подстицаје имају искључиво пољопривредни произвођачи који пријављено земљиште и обрађују – у своје име и за свој рачун - подсећају из министарства пољопривреде. Дакле, субвенције неће моћи да користе власници земље који ту земљу заиста не обрађују, већ је дају у закуп другом лицу.
Подстицаји се остварују по површини биљне производње за засејане, односно засађене и пријављене површине под одговарајућом биљном културом, до највише 100 хектара.

Текст Правилника о начину остваривања права на основне подстицаје у биљној производњи можете погледати
овде.


Bookmark and Share

Mala Pijaca