Zdrava Srbija Instagram

Danas je počinje prijavljivanje za davanja po hektaru zemlje


Povrtarstvo, 01.02.2024.
Zdrava Srbija

Bookmark and ShareJavni poziv za davanja po hektaru zemlje u iznosu od 18.000 dinara danas je raspisan, a poljoprivrednici će moći da svoje zahteve podnesu sve do 1. marta 2024.godine.

Pravo na podsticaje ostvaruje pravno lice, preduzetnik i fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, koje je upisano u elektronski Registar poljoprivrednih gazdinstava (eRPG) i nalazi se u aktivnom statusu.

Pre podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na ovu vrstu podsticaja, neophodno je da poljoprivrednik izvrši obnovu registracije za tekuću godinu u eRPG.

Ove godine pravo na podsticaje imaju isključivo poljoprivredni proizvođači koji prijavljeno zemljište i obrađuju – u svoje ime i za svoj račun - podsećaju iz ministarstva poljoprivrede. Dakle, subvencije neće moći da koriste vlasnici zemlje koji tu zemlju zaista ne obrađuju, već je daju u zakup drugom licu.
Podsticaji se ostvaruju po površini biljne proizvodnje za zasejane, odnosno zasađene i prijavljene površine pod odgovarajućom biljnom kulturom, do najviše 100 hektara.

Tekst Pravilnika o načinu ostvarivanja prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji možete pogledati
ovde.Bookmark and Share

Mala Pijaca